Déjà Vu Brocanterie

Wie is Annie Sloan?

[ezcol_1third]Annie Sloan
 
Annie-Sloan 2
 
Annie-Sloan
 
Annie Sloan 3[/ezcol_1third] [ezcol_2third_end]

Déjà Vu Brocanterie is een officiële verkoper van Annie Sloan producten.

Wie is Annie Sloan?
Annie Sloan woont en werkt in Oxford, Engeland met haar man David, met wie zij samen haar bedrijf runt. Ze is geboren in Australië, heeft een Schotse vader en haar moeder komt van Fiji. Toen ze 10 jaar was verhuisden ze naar Engeland voor een plattelandsleven in Kent. Doordat ze periodes in Zuid-Afrika heeft doorgebracht en connecties heeft in Frankrijk, Cuba en de VS voelt ze zich een wereldburger. Ze heeft 3 volwassen zonen en heeft de laatste 25 jaar in Oxford gewoond.

Carriere
Sloan is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de hernieuwde belangstelling in geschilderde meubels door haar bereikbaarheid en haar aktieve en creatieve benadering van het schilderen.

Ze heeft een sterk verlangen om haar kennis door te geven en mensen te inspireren. Dit doet Sloan door haar boeken, workshops en haar verf. Ze schildert al meer dan 40 jaar en ook schrijft ze regelmatig boeken over dit onderwerp. Ze heeft ook haar eigen verf gecreëerd, Annie Sloan Chalk Paint™. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor meubels, maar kan ook gebruikt worden voor muren en schilderijen. Haar verf is tot stand gekomen door haar kennis van verf, pigment en kunsthistorie.

Boeken
Sloan is opgeleid als kunstschilder, maar heeft zich na haar universiteitsopleiding gespecialiseerd in decoratief werk en kleurbegrip. In 1987 schreef zij het zeer succesvolle boek ‘The Complete Book of Decorative Paint Techniques’. Deze werd opgevolgd door 20 andere boeken over traditionele verf, kleuren en technieken en dit heeft geleidt tot een omzet van meer dan 2 miljoen boeken in 11 talen wereldwijd.

Haar laatste boeken zijn de succesvolle ‘Creating the French Look’ (april 2008) en ‘Quick & Easy Paint Transformations’ (april 2010).

In 2000 is ze haar eigen winkel begonnen in Oxford als showroom voor haar Chalk Paint™, het geven van workshops en verder gebruikt ze haar kleurkennis om interieur advies te geven.

Wat is krijtverf?
Krijtverf is heel gemakkelijk om mee te werken. Het vereist zeer zelden enige voorbereiding, zoals schuren of priming,een grondlaag en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, op vrijwel elk oppervlak – van hout tot metaal en mat plastic tot terracotta. Het kan oude meubels, muren, plafonds en vloeren gemakkelijk revitaliseren.

Het is makkelijk, leuk en maakt verbazingwekkende resultaten en is voor iedereen toegankelijk. Met een kleurenpalet geïnspireerd door de 18e en 20e eeuw van decor en design, kunt u gemakkelijk de kleuren samen mengen om het bereik te vergroten. Krijtverf is ook eco-vriendelijk. Het bevat extreem lage vluchtige organische stoffen (VOS) en is geurloos.

Gebruiksaanwijzing
Voor Vloeren – gebruik een roller om de vloer te schilderen. Misschien één of twee lagen nodig, afhankelijk van de kleur van het hout of beton en de kleur van de verf. Lichte kleuren zullen over het algfemeen meer lagen nodig hebben. Vernissen met onze Extra Strong matte laquer.

Voor Tuinmeubelen – verf over hout, metaal, mat plastic of terracotta en laat een nacht uitharden alvoren bloot te stellen aan regen. Niet nodig om lak of wax te gebruiken zodat het hout kan ademen. Voor Muren – te gebruiken op Muren voor een volledig mat effect, maar vergeet niet dat dit het beste is waar het niet van plan is om veel slijtage te krijgen.

Nog een een praktische opmerking, het houtwerk heeft geen PRIMER, geen VOORBEREIDING nodig want het zal vasthouden aan bijna alles, Oud gewaxte houtsoorten, melamine en gelakt hout inbegrepen. De dekking is afhankelijk van de ondergrond maar met 1 liter doe je ongeveer 13m².

De verf laat muren ademen en is een eenvoudige eco-vriendelijke verf op waterbasis. Reinig borstels in water.

Voor beginners heeft Sloan instructie videos online geplaatst. Ervaar hoe prettig het werken met haar producten is.

Bestellen of vragen?
Bekijk ons aanbod in de webwinkel.
Neem voor aanvullende informatie contact op met Chris Vandereyt.

[/ezcol_2third_end]